MENU

Zijn ringen uniseks? Ook voor echte mannen?

42 dagen geleden door Alisha geschreven

Juwelen zijn al eeuwenlang een symbool van mode en stijl. Het is ook een bron van status, rijkdom en macht geweest. Maar de laatste jaren zijn de grenzen tussen mannen- en vrouwensieraden steeds vager geworden. Mannen dragen meer sieraden dan ooit tevoren, terwijl vrouwensieraden steeds mannelijker worden. Dus als het gaat om ringen – het meest populaire type sieraad – zijn die uniseks? Kunnen beide geslachten ze dragen?

Het antwoord is een volmondig ja! Ringen kunnen door zowel mannen als vrouwen gedragen worden, zolang ze de stijl, de kleur of het ontwerp van de ring maar mooi vinden. Sommige ringen zijn zelfs speciaal ontworpen om uniseks te zijn. Dit betekent dat er geen geslachtsspecifieke kenmerken zijn aan het ontwerp of de materialen die gebruikt zijn bij de constructie van de ring. Deze ringen kunnen voor beide geslachten worden gekocht met het vertrouwen dat ze er geweldig uitzien bij wie ze draagt.

Er zijn verschillende soorten ringen die de laatste jaren ongelooflijk populair zijn geworden bij zowel mannen als vrouwen. Een voorbeeld zijn stapelringen – een verzameling dunne bandjes die samen of apart gedragen kunnen worden. Het mooie van stapelringen is dat je ze kunt aanpassen door kleuren, texturen en ontwerpen te mengen om je eigen unieke look te creëren. Ze zijn er ook in verschillende maten, zodat je er een kunt vinden die perfect past bij elke maat of vorm van je vinger!

Een ander type ring dat bij beide geslachten aan populariteit heeft gewonnen zijn statement ringen. Deze grote stukken hebben gedurfde kleuren en patronen die een grote impact hebben als je ze draagt, ongeacht de grootte of vorm van je vinger. Ze zijn vaak gemaakt van metaal (zoals messing of zilver) maar kunnen ook voorzien zijn van stenen zoals diamanten en edelstenen voor een extra speciaal tintje!

Zegelringen tenslotte bestaan al sinds de oudheid, maar zijn de laatste tijd weer populair geworden door hun tijdloze stijl en veelzijdigheid. Zowel mannen als vrouwen dragen graag zegelringen omdat ze een elegant accent geven aan elke outfit en toch een statement maken over wie je bent als individu. Zegelringen zijn er in alle vormen en maten, zodat je er een kunt vinden met je initialen of zelfs een met je favoriete symbool of afbeelding erin gegraveerd!

Welk type ring je ook kiest, er is zeker iets voor iedereen als je de tijd neemt om te zoeken! Er zijn talloze opties beschikbaar als het gaat om uniseks ringen, dus je moet je nooit beperkt voelen door traditionele geslachtsrollen als je er een voor jezelf of iemand anders kiest. Of je nu op zoek bent naar iets subtiels of iets gewaagds, er is zeker iets te vinden dat perfect is voor iedereen die zichzelf wil uitdrukken door middel van zijn of haar keuze van sieraden!

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van juni

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Recente artikelen

Meer over herenarmbanden

Ringen laten vergroten

Ringen zijn een symbool van liefde, verbintenis en schoonheid. Ze kunnen worden gegeven als een geschenk of gekocht voor jezelf. Ongeacht de reden om ze

Lees meer »