MENU

Workshops Ringen maken

Of u nu een doorgewinterde sieraden-maker of een totale beginner bent. Deze workshops bieden een uitstekende manier voor iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van het maken van bijzondere en unieke ringen met je eigen stijl!
Workshop ringen maken: Welke workshops zijn er om ringen te maken?

Wil je leren hoe je ringen moet maken? Zo ja, dan heb je geluk want er zijn veel verschillende workshops beschikbaar die je de basis van het ringen maken kunnen leren.

Ongeacht uw niveau of ervaring, het online bijwonen van een workshop is een geweldige manier om vloeiend te starten in uw ringen en sieraden ontwerpen. Niet alleen zul je kennis opdoen over de verschillende gereedschappen en technieken die betrokken zijn bij het maken van ringen, maar het kan je ook de kans geven om snel door te groeien en geïnspireerd raken door de technieken van andere sieraden makers.

Als je net begint, zijn hier enkele van de beginner-vriendelijke workshops beschikbaar om u te helpen beginnen op uw reis:

1. Basic Ring Making Workshop – Dit type workshop is bedoeld voor degenen die nog nooit eerder sieraden hebben gemaakt, maar ook voor degenen die hun basisvaardigheden willen bijspijkeren. Alles komt aan bod, van het opmeten van stenen tot solderen, vijlen, schuren en polijsten. Aan het eind van deze workshop moeten de deelnemers genoeg kennis hebben om eenvoudige maar aantrekkelijke ringen te maken.

2. Workshop zilveren ringen maken – Voor degenen met meer ervaring die zich specifiek willen richten op het maken van zilveren ringen, kan dit type workshop ideaal zijn. Deelnemers leren hoe ze de juiste materialen voor hun project moeten kiezen, zoals sterling zilverplaat of draad; ontwerpen uitwerken; zagen en vijlen gebruiken; metalen solderen; hun stukken afwerken met patina; en polijsten voor een prachtige glans.

3. Stone Setting Workshop – Als het toevoegen van edelstenen in uw ontwerpen iets is dat u interesseert, dan kan dit type workshop perfect zijn om te leren hoe u dat het beste kunt doen. Hier leren deelnemers hoe ze stenen op de juiste maat kunnen maken en hoe ze verschillende zettingstechnieken zoals prong settings of bezel settings op de juiste manier kunnen gebruiken om prachtige ringen te maken met kostbare edelstenen zoals diamanten of saffieren. Deze workshop is voor gevorderden.

4. Workshop moderne ringen maken – Deze workshop is ideaal voor wie op zoek is naar modernere ideeën voor het ontwerpen van ringen. Van het gebruik van alternatieve metalen zoals titanium of wolfraamcarbide tot lasergraveren of 3D-printtechnologie – er is echt geen grens als het gaat om wat er kan worden gemaakt! Deelnemers kunnen veel nieuwe ideeën verwachten waarmee ze thuis kunnen experimenteren na het bijwonen van deze workshop. Evenals de gravure software welke wordt gebruikt om de laser te bedienen.

5. Custom Design Ring Making Workshop – Hoewel custom design in eerste instantie intimiderend kan klinken, is dit type workshop erop gericht om het makkelijker te maken dan ooit tevoren! Deelnemers krijgen inzicht in hoe ze verschillende materialen zoals goud en zilver met elkaar kunnen combineren om unieke ringen te creëren die specifiek zijn afgestemd op de smaak van elke klant – perfect als je van plan bent om ooit je eigen juwelenbedrijf te starten!

6 Online sieraden cursussen – Voor degenen die niet in staat als gevolg van tijdgebrek of andere verplichtingen van het bijwonen van fysieke workshops. Zijn er ook tal van online cursussen beschikbaar! Veel cursussen bieden videotutorials als onderdeel van hun pakketten, wat het leren van complexe processen veel gemakkelijker maakt dan dingen alleen uit te zoeken uit boeken of artikelen! Het geeft rust om op eigen tempo en eigen werkplaats materialen deze workshops online te volgen.

Welk type cursus ringen maken u ook aanspreekt – online of face-to-face – ze zijn allemaal van onschatbare waarde voor iedereen die geïnteresseerd is in het opdoen van kennis over het maken van prachtige sieraden vanuit het niets. Zolang u de juiste workshop kiest die past bij uw niveau en interesses, valt niet te ontkennen dat deze cursussen een uitstekende investering zijn om uw creativiteit te bevorderen en tegelijkertijd plezier te hebben!