MENU

Wat voor soort ringen zijn er?

04 dagen geleden door Alisha geschreven

Wat voor soort ringen zijn er?

Er is een divers aanbod aan ringen. Dat is maar goed ook, want de ene smaak is niet hetzelfde als de ander. Er is al een verschil in het dragen van goud of zilver. Beide tegelijk is de laatste tijd ook helemaal niet gek. Ongeschreven mode regels worden steeds meer vervaagd waardoor er talrijke opties zijn. De soort ringen waar we onderscheid tussen maken zijn: solitair, drie steens, solitair pave, halo, eternity, entourage, pavé en de zegelring. 

Solitaire ring

De solitaire ring heeft een chatonzetting in vier of zes poten. De steen valt goed op doordat deze hoog geplaatst is. De solitaire ring is zeer populair en wordt vaak gekozen als verlovingsring.

Drie steens ring

De drie steens ring heeft zoals je al verwacht drie stenen op een rij. Het idee achter deze ring is het verleden, het heden en de toekomst. Als je deze ring aan iemand schenkt koester je de tijd die je met elkaar hebt doorgebracht en kijk je uit naar de tijd die nog komen gaat samen. De middelste steen is meestal het grootst.

Solitaire pave ring

Deze ring heeft een centrale steen met meerdere steentjes aan de zijkanten. De centrale steen valt extra goed op als deze een andere kleur heeft dan de zijkanten. Mocht je voor een subtieler effect willen gaan dan is één kleur ook een goede keuze. 

Halo ring

De halo ring bestaat uit een steen in het midden met een cirkeltje van kleinere steentjes eromheen. Naast de solitaire ring is dit één van de meest gekozen ringen. De kleine steentjes eromheen laten de diamant groter lijken.

Eternity ring

De eternity ring bestaat volledig uit steentjes. Deze steentjes zijn allemaal even groot en je kan zelf bepalen hoe deze eruit komen te zien. Wat voor edelstenen kies je en welke kleur?

Entourage ring

De entourage ring lijkt op het idee van de halo ring. Hierbij is er ook een steen in het midden met daaromheen kleinere steentjes. De steentjes zijn hierbij anders geplaatst en er is meer afstand met de middelste steen.

Pavé ring

De pavé ring bestaat uit veel kleine steentjes naast elkaar. Deze zijn in rijen opgedeeld en zijn goed te combineren met andere ringen. 

Zegelring

De zegelring is een klassieker en heeft een plat stuk in het midden. Hier kunnen initialen in gezet worden of symbolen.

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van juni

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Recente artikelen

Meer over herenarmbanden

blank

Ringen laten vergroten

Ringen zijn een symbool van liefde, verbintenis en schoonheid. Ze kunnen worden gegeven als een geschenk of gekocht voor jezelf. Ongeacht de reden om ze

Lees meer »
Chat openen
1
Heb je een vraagje over de "Wat voor soort ringen zijn er?"? Ik help je graag verder via WhatsApp. Groetjes Henry