MENU

Ringen test van Aliexpress vs Europese kwaliteit

12 dagen geleden door Alisha geschreven

Als het gaat om het kopen van sieraden is er veel om rekening mee te houden. Kwaliteit, prijs en vakmanschap zijn allemaal belangrijke factoren bij het nemen van je beslissing. Ringen uit China, zoals die welke op Aliexpress worden verkocht, zijn steeds populairder geworden vanwege hun lage kosten. Veel mensen hebben echter gemerkt dat ringen uit China van slechte kwaliteit zijn in vergelijking met Europese ringen. In dit artikel gaan we na waarom dat zo is en hoe je het verschil kunt zien tussen een ring van goede kwaliteit en een ring van lage kwaliteit.

Laten we om te beginnen eens kijken waarom Chinese ringen meestal van mindere kwaliteit zijn dan Europese. De belangrijkste reden hiervoor is gelegen in de materialen die bij de fabricage worden gebruikt. Chinese fabrikanten gebruiken vaak goedkopere metalen en stenen die niet zo duurzaam of van hoge kwaliteit zijn als die van Europese juweliers. Dit betekent dat ze er op het eerste gezicht wel mooi uitzien, maar niet zo goed bestand zijn tegen slijtage, waardoor ze na verloop van tijd minder waardevol worden. Bovendien gebruiken Chinese fabrikanten vaak lagerwaardige zettingen voor de stenen, waardoor ze eerder uitvallen of breken bij verkeerd gebruik of te veel druk.

Een andere factor die de kwaliteit van Chinese ringen beïnvloedt ten opzichte van Europese is het vakmanschap. Hoewel sommige Chinese ringen worden gemaakt met geavanceerde machines en technieken, worden de meeste gemaakt met massaproductiemethoden die kunnen leiden tot inconsistenties in vorm, grootte en afwerking die moeilijk te zien zijn tenzij ze van dichtbij worden bekeken. Het gebrek aan aandacht van de machinisten kan ook betekenen dat basale afwerkingstaken zoals polijsten worden overgeslagen of slecht worden uitgevoerd, waardoor het product over het geheel genomen onder de maat is.

Als je tenslotte de kwaliteit van ringen uit China vergelijkt met die uit Europa, moet je altijd letten op keurmerken zoals “925” of “18K” aan de binnenkant van de ringband (of op de verpakking), die aangeven dat ze gemaakt zijn met echte edelmetalen zoals zilver of goud, in plaats van vervalsingen met onedele metalen zoals koperlegering met nikkel of zink. Zonder deze keurmerken kun je niet garanderen dat je echt edelmetaal krijgt, waardoor je zonder het te weten een inferieur product zou kunnen kopen tot het te laat is!

Laten we nu eens kijken naar enkele manieren waarop je kunt zien of een ring uit China van goede kwaliteit is zonder toegang te hebben tot dure testapparatuur:

Controleer eerst of er geen grote fouten in de constructie zitten – zitten er gaten tussen de onderdelen? Is de afwerking ongelijk? Zijn alle onderdelen goed aan elkaar bevestigd? Dit soort onvolkomenheden duidt meestal op slecht vakmanschap en moet dus zo mogelijk worden vermeden! Kijk ook naar de afwerking – glanst hij helder in het licht of ziet hij er dof en levenloos uit? Een ring van goede kwaliteit moet overal een gelijkmatige laag hebben zonder zichtbare krassen of slijtplekken die wijzen op een ruwe behandeling tijdens het fabricageproces. Controleer tenslotte het gewicht – een zwaarder stuk geeft meestal aan dat er materiaal van hogere kwaliteit is gebruikt, terwijl lichtere stukken het misschien niet waard zijn om in te investeren als de doorverkoopwaarde belangrijk is!

Kortom, hoewel het kiezen van sieraden een lastige zaak kan zijn – vooral als je online winkelt – kun je er door op bepaalde tekens te letten voor zorgen dat je aankoop het zal opnemen tegen duurdere tegenhangers uit Europa! Zorg ervoor dat je kijkt of er keurmerken zijn die duiden op echte edelmetalen, lees altijd goed de recensies van klanten voordat je iets van Aliexpress koopt en aarzel nooit om vragen te stellen over de materialen die tijdens het productieproces zijn gebruikt als je ergens onzeker over bent! Met deze tips in gedachten zou het kopen van mooie sieraden uit China elke keer een stressvrije ervaring moeten zijn!

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van juni

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Recente artikelen

Meer over herenarmbanden