MENU

Maak jouw ring speciaal door ze te laten graveren

20 dagen geleden door Alisha geschreven

Maak jouw ring speciaal door ze te laten graveren

Het kiezen van een passende ring is niet altijd een makkelijke taak. Daarnaast is het aanschaffen van een goede ring van hoge kwaliteit wel iets waar je goed over nadenkt. Zeker wanneer je te maken met een groot aanbod aan diverse soorten ringen om uit te kiezen. Ben jij nou op zoek naar echt iets speciaal? Dan is het laten graveren van een ring wellicht een perfecte keuze om te overwegen.

Trouwringen laten graveren wordt steeds populairder

Zoals het uitzoeken van een passende ring, is ook het uitzoeken van een perfecte trouwring niet altijd de meest makkelijke keuze. Bij het uitzoeken van een trouwring kijk je uiteraard naar de kleur en maat van de ring. Echter vergeten sommige mensen dat er ook de mogelijkheid bestaat om de trouwring te laten graveren. Het laten graveren van je trouwring is de perfecte manier om deze zo persoonlijk mogelijk te maken, waardoor niemand anders hierbij in de buurt kan komen. Natuurlijk moet eerst goed te tijd nemen om te bedenken wat je in de trouwring wilt laten graveren, aangezien je dit niet zomaar ongedaan kunt maken. In het verleden kozen de meeste mensen ervoor om de initialen van de dragers of de trouwdatum in de trouwringen te laten graveren. Later in de 17e eeuw kozen steeds meer koppels ervoor om symbolische woorden zoals “hoop” en “geloof”. In de loop der tijd kiezen ook veel mensen ervoor om de binnenkant van de ring te laten graveren. Het laten graveren van de binnenkant van je trouwring is ontzettend speciaal, omdat alleen jouw partner en jij hier toegang tot hebben. Tegenwoordig zijn de keuzes eindeloos waarop je je trouwringen kunt laten graveren en deze helemaal kunt personaliseren zoals jij wil.

Graveren is met vrijwel elke ring mogelijk

Door een eigen tekst te laten graveren in een ring, heb je de mogelijk om een persoonlijk tintje toe te voegen aan de ring. Wanneer je ervoor kiest om een tekst in een ring te laten graveren kun je vaak kiezen uit een aantal verschillende lettertypes, waarin de tekst kan worden gegraveerd. Op sommige plekken is het zelfs mogelijk om een tekst in je eigen handschrift in de ring te laten graveren. Voor welk lettertype je kiest hangt natuurlijk van jouw persoonlijke wensen af. Vervolgens is de grote vraag: wat laat je in de ring graveren? Er zijn een hoop mogelijkheden, namelijk:

  • De initialen van jezelf, je partner of een dierbare
  • Een speciale datum, zoals een geboortedatum, sterfdatum of trouwdatum
  • Een of meerdere namen
  • Een koosnaampje van je partner of dierbare
  • Een quote, die je nooit wilt vergeten
  • Een symbool, zoals een hartje, ster, bloemetje of maandag
  • Een lijntje van je hartslag

Uitgebreide mogelijkheden met nieuwe technieken

Vroeger werden gravures in sieraden in een atelier met de hand gemaakt. Echter zijn er tegenwoordig veel meer dingen mogelijk, dankzij nieuwe innovatieve technieken. Zo is het tegenwoordig zelfs mogelijk om niet alleen teksten, maar ook afbeeldingen en vingerafdrukken in sieraden te laten graveren door machines en nieuwe lasertechnieken. Op deze manier kunnen ringen bijvoorbeeld met precisie zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant worden gegraveerd. Dankzij deze ontwikkelingen kun je jouw sieraden persoonlijker dan ooit tevoren maken. Natuurlijk zijn er nog genoeg ateliers die sieraden met de hand graveren. Zo kun je er nog steeds voor kiezen om je ringen met de hand te laten graveren.

Houdt je ringen mooi door deze goed te onderhouden

Net zoals het dragen van elk andere soort sieraad, neemt ook de kwaliteit van ringen na verloop van tijd af. Over het algemeen zijn ringen sieraden die dagelijks voor meerdere uren achter elkaar worden gedragen. Hierdoor zal je dus al gauw merken dat ringen veel sneller beschadigt kunnen raken of kunnen verkleuren. Helaas is het moeilijk om te voorkomen dat ring er altijd als nieuw uit zal zien. Je handen gebruik je dagelijks om diverse taken te verrichten en uiteraard draag je je ringen aan je vingers. Het is dus moeilijk om te voorkomen dat je ringen langs diverse objecten bewegen, waardoor er krassen op de ring ontstaan. Na verloop van tijd zal je ook merken dat de je ringen na verloop van tijd steeds doffer van kleur worden en dat de glans langzaam verdwijnt. Dit is voornamelijk te merken bij zilveren ringen. Zilver is een edelmetaal dat na verloop van tijd begint met oxideren, waardoor de zilveren kleur zwart kleurt. Dit proces is natuurlijk en kan daardoor niet worden vermeden, maar wel worden vertraagd. Het is daarom belangrijk om je ringen goed te onderhouden, waardoor je kunt voorkomen dat jouw ringen snel in kwaliteit afnemen. Net als elke andere soort sieraad worden ringen ook voornamelijk gemaakt van edelmetalen, waardoor deze dus ook goed moeten worden onderhouden.

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van juni

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Recente artikelen

Meer over herenarmbanden

Ringen laten vergroten

Ringen zijn een symbool van liefde, verbintenis en schoonheid. Ze kunnen worden gegeven als een geschenk of gekocht voor jezelf. Ongeacht de reden om ze

Lees meer »