MENU

De betekenis van het dragen van ringen om elke vinger

02 dagen geleden door Alisha geschreven

Weet jij alles over het dragen van ringen? Kom hier nu achter

Ringen zijn een heel normaal onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Maar hoeveel weet jij eigenlijk over één van de meest bekende accessoires in onze huidige modewereld? Daarom lees je in deze blog over een aantal interessante feitjes over ringen en het dragen van deze accessoires.

De betekenis van het dragen van ringen om elke vinger

Het dragen van een ring kan om elke vinger en hoeft niet per se om de ringvinger te worden gedragen, net zoals een trouwring. Het dragen van een ring om elke vinger heeft elk een eigen betekenis en dat leggen we hier aan je uit:

  • Een ring om je duim: Een ring om je duim geeft vaak een stoere en zelfverzekerde uitstraling. Je duim staat voor kracht en doelgerichtheid, waardoor het dragen van een ring om je duim betekent dat je onafhankelijk bent. 
  • Een ring om je wijsvinger: Je wijsvinger gebruik je dagelijks en vooral om verschillende gebaren mee te maken. Zo kun je bepaalde dingen aanwijzen of iemand zijn aandacht hiermee trekken. Het dragen van een ring straalt daarom vertrouwen en ambitie uit. De wijsvinger valt op en daardoor kun je jouw leidinggevende kwaliteiten uitstralen. Het is daarom ook geen verrassing dat ringen vroeger door veel koningen om hun wijsvinger werden gedragen. Om dit gevoel een tikkeltje steviger naar voren te brengen, kun je kiezen voor ringen met symbolische edelstenen zoals lapis lazuli en blauwe topaas.
  • Een ring om je middelvinger: Over het algemeen staat het dragen van een ring om je middelvinger als symbool voor een zoektocht naar zekerheid en veiligheid. Door een ring aan je middelvinger te dragen kun je jouw wilskracht uitstralen en zeker met een edelsteen zoals roze kwarts of parels.
  • Een ring om je ringvinger: De ringvinger staat uiteraard voor liefde en schoonheid. Om deze redenen worden verlovingsringen en trouwringen aan de ringvinger gedragen. Natuurlijk zijn er ook een hoop mensen die niet getrouwd zijn en toch een ring om hun ringvinger dragen. Dit staat als een symbool voor zelfliefde en geloof in je eigen krachten.
  • Een ring om je pink: De pink wordt niet door veel mensen gezien als een van de eerste opties om ring om te dragen. Het dragen van een ring om je pink is een manier om je sociale karakter te laten stralen. Je pink staat namelijk voor communicatie en dient ook als een manier om je creativiteit te stimuleren. Aan de pink worden vaak ringen met edelstenen zoals citrien en amber gedragen. 

Zo houd je je ringen voor een langere tijd mooi

Zoals al eerder is vernoemd is het onderhouden van je ringen ontzettend belangrijk als je ervoor wilt zorgen dat je zo lang mogelijk kan blijven genieten van je prachtige ringen. Er zijn een aantal handige tips waarmee je jouw ringen goed kunt onderhouden en kunt voorkomen dat de kwaliteit hiervan snel afneemt. Ten eerste wordt het aangeraden om je ringen tijdens het douchen, slapen, zwemmen en sporten uit te doen. Tijdens het slapen kunnen je ringen namelijk sneller slijten door de wrijving die ontstaat terwijl je aan het slapen bent. Tijdens het douchen kunnen er zeepresten in je ring achterblijven, waardoor steentjes kunnen verkleuren. Tijdens het zwemmen kunnen ringen worden aangetast door chloride en tijdens het sporten zorgt je zweet ervoor dat het materiaal van je ring ook beschadigd. Ten tweede is het belangrijk dat je jouw ringen van tijd tot tijd goed schoonmaakt. Houdt er wel rekening mee dat ringen van verschillende materialen elk op een andere manier dienen te worden schoongemaakt. Zo kun je zilveren ringen het beste onderhouden door deze regelmatig schoon te poetsen met een speciale zilverpoetsdoek, die bij elke juwelier kunt verkrijgen. Echter wordt het voor platina ringen aangeraden om deze voorzichtig schoon te borstelen met een zachte tandenborstel en een zeepsopje en vervolgens aan de lucht te laten drogen. Tot slot is het bewaren van je ringen op de juiste manier ook van groot belang. Het wordt aangeraden om ringen op een donkere plek te bewaren, zoals een bewaardoosje of een sieraden lade. Waar je je ringen ook bewaard, het is belangrijk dat deze zich op een zachte ondergrond bevinden. Hiermee voorkom je dat je ringen beschadigt raken met krassen en dat het proces van oxidatie, van zilveren ringen, wordt vertraagd.

Je ringen regelmatig laten controleren bij een juwelier

Elke ring heeft zijn eigen verhaal en is dus kostbaar op zijn eigen manier. Of je deze nou cadeau hebt gekregen of veel gekost heeft, je wilt er alles aan doen om dit kostbare bezit goed te onderhouden. Daarom raden we je aan om naast het onderhouden van je ringen, deze ook regelmatig te laten controleren bij een ervaren juwelier. Bij een juwelier worden jouw ringen gecontroleerd en, indien nodig, herstelt tot hen oorspronkelijke staat. Op deze manier behoud je de kwaliteit van jouw ringen en kun voor een langere tijd blijven genieten van je prachtige ringen.

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van juni

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Recente artikelen

Meer over herenarmbanden

blank

Ringen laten vergroten

Ringen zijn een symbool van liefde, verbintenis en schoonheid. Ze kunnen worden gegeven als een geschenk of gekocht voor jezelf. Ongeacht de reden om ze

Lees meer »
Chat openen
1
Heb je een vraagje over de "De betekenis van het dragen van ringen om elke vinger"? Ik help je graag verder via WhatsApp. Groetjes Henry